Irene Huyts

In mijn vorige werk, eerst als fysiotherapeut, later als sociaal verpleegkundige bij de afdeling JeugdGezondheidsZorg van de GGD, ging het altijd om kinderen en hun ouders. Zo heb ik een ruime ervaring opgebouwd in het coachen van ouders, in het adviseren bij problemen en opvoedvragen, en het meedenken over kinderen waar zorgen om zijn, thuis of op school. Begin 2006 opende ik mijn praktijk voor integratieve kindertherapie in Sassenheim.

Mijn overtuiging:

kinderproblemen kunnen het best van twee kanten benaderd worden; door met de ouder(s) en met het kind te werken, wordt een krachtig resultaat bereikt, en kunnen er in gezinnen prachtige veranderingen ontstaan.

Opleidingen& diploma’s:

  • Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.
  • Europees Certificaat Psychotherapie.
    In 2010 behaalde ik het ECP,  het Europese Certificaat voor Psychotherapie. De volledige opleiding voor het ECP duurt zeven jaar en is op eindtermen gelijkwaardig aan de BIG-erkende opleidingen voor psychotherapie in Nederland.
  • Ik ben integratief kindertherapeut,  therapeut ECP.

Registraties:

Mijn visie:

Ik ben er voor het kind. Ik zie het hele kind, niet alleen zijn probleem, maar ook zijn kracht en al zijn positieve mogelijkheden. Ik help het kind om zijn eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken en aan te wenden. Zo kan hij zelf werken aan oplossingen, en kan hij weer op eigen kracht vooruit. De samenwerking van de therapeut met de ouders is hierbij van doorslaggevend belang.